Life ♥ Mijn katten

Aangezien dit een persoonlijke blog is, en mijn katten een heel groot deel uit maken van mijn leven, dacht ik dat het wel tijd was om een artikel te wijden aan mijn twee harige kindertjes. Het leek me leuk om ze eens officieel aan jullie voor te stellen, en over ze te vertellen.

20170807_204636

Dit is Donder. Donder is 8 jaar en 8 maanden, maar gedraagt zich af en toe echt als een kitten. Hij is ontzettend speels en heeft geen rust in zijn lijf, behalve wanneer hij heel diep in slaap is. Het is het schuwste katje van de twee, en hij heeft dan ook een aantal vaste verstopplaatsen in huis. Als de deurbel gaat, sprint hij naar een van die plekjes, meestal naar de hoek achter de bank. Als het bezoek er dan een aantal uur is, durft hij zich even te laten zien. Donder neigt het meeste naar mij toe, en zit dan ook het vaakst bij mij op schoot. Als hij een paar minuutjes rust kan vinden dan. En misschien is op schoot ook niet de beste benaming. Donder ligt namelijk graag op je bovenlijf. Met zijn billen op je buik en met zijn gezichtje vlak voor de jouwe. Met een beetje geluk ruikt hij aan je mond. Hij is ontzettend nieuwsgierig. Hij chillt ook graag op je schouders, als een soort gekke bontkraag ligt hij dan in je nek, het liefst als je een hoodie aan hebt, zodat hij kan spelen met de touwtjes van je capuchon.
Verder is Donder kleptomaan. Hij pakt graag dingen van je af. Zijn favoriete dingen zijn dun en langwerpig, zoals rietjes en tie-wraps, maar eigenlijk pikt hij gewoon wat hij pikken kan. Op mijn Instagram staat een filmpje waarop je hem daadwerkelijk een rietje uit mijn glas ziet pikken.

IMG-20180116-WA0003 1

Ik vind dat Donder een hele mooie tekening op zijn gezichtje heeft. Af en toe lijkt het alsof hij een Batman-masker op heeft. Hij is echter een echte held op sokken, het is echt een watje.
Sinds een paar maanden hadden we het idee dat het niet zo goed met Donder ging. Hij ging stinken, was flink vermagerd, zijn vachtje was minder mooi en hij was niet zo energiek als dat hij normaal was. Hij moest toen een nachtje bij de dierenarts logeren om bloed te laten prikken, en nu blijkt dat hij hele slechte niertjes heeft. Hij is nu op een dieet van speciale voeding, en hij krijgt elke avond medicatie. Gelukkig zien we daarmee verbetering, want het kost een hoop geld. Maar ja, het zijn je dieren, en naar mijn mening ga je daarmee de verantwoordelijkheid aan zo goed mogelijk voor ze te zorgen. Ik hoop dat Donder hiermee nog lang bij ons kan blijven.

IMG-20171230-WA0001

Dan deze dikzak. Dit is Boo(zeg: Boe). Boo is een hele grote kater met een beetje overgewicht en een hele dikke vacht. Daardoor lijkt hij nog kolossaler. Boo is iets ouder dan Donder, we denken dat hij een jaar of 9 en een half is, maar we weten het niet zeker. Bas heeft niet onthouden wanneer hij is geboren, terwijl hij erbij was! Toen Boo geboren werd, paste hij in een hand. Hij past nu niet eens meer op mijn schoot. Hij ligt vaak half op mijn schoot en half op de bank. Boo is gek op knuffelen en helemaal niet schuw. Ook houdt hij heel erg van spelen, zelfs zo erg, dat Donder vaak niet mee mag doen. Die zit dan van een afstandje te kijken. Boo is erg slim, hij heeft onder anderen ontdekt hoe hij de lade van het kastje in de gang open kan maken. Dat resulteerde in het feit dat we de snoepjes en het speelgoed van de katjes ergens anders moesten gaan bewaren, en tegenwoordig hebben we zelfs het laatje uit het kastje gehaald, omdat hij hem bleef openmaken. Ook midden in de nacht, en dat maakte zo veel herrie dat we er niet van konden slapen.

IMG-20170102-WA0000

Boo heeft hele grote ogen en we zeggen voor de grap dan ook weleens dat hij pillen gebruikt. Dat is natuurlijk niet zo, maar zijn grote ogen en zijn grote pupillen zijn wel een van zijn meest kenmerkende dingen. Verder lijkt hij af en toe op een panter, omdat hij vaak met een laaghangende kop door het huis heen sluipt.
Boo is eigenwijs en slim, maar kan ook heel goed luisteren. Hij weet heel goed wat hij mag en wat hij niet mag, en blijft bijvoorbeeld altijd heel goed op de drempel van de keuken zitten als Donder zijn medicijnen krijgt.

20160903_115435.jpg

Boo neigt meer naar Bas, hij zit liever bij Bas op schoot dan bij mij, en blijft daar dan ook vaak uren liggen. Irritant, omdat de regel in ons huis is dat je niets hoeft te doen als er een kat op je schoot ligt. Je mag dan eigenlijk niet eens bewegen. Boo komt wel steeds vaker bij mij op schoot, ik vermoed dat dat komt omdat ik vaker thuis ben dan Bas, en dan vaak op de bank zit te leren.

Zo. Nu weten jullie meer over onze katjes. Ik vind het heerlijk om ze in huis te hebben. Ik vind het fijn om voor ze te zorgen, en ik vind het heel gezellig. Het voelt nog meer als thuis als er huisdieren zijn. Wil je meer van ze zien? Volg me dan op Instagram, daar post ik regelmatig foto’s van ze.

IMG-20171229-WA0003

 

Advertenties

Een gedachte over “Life ♥ Mijn katten

  1. Pingback: Life ♥ Januari in foto’s – Maaike van Ruijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s