2018 ♥ Mijn visionboard

20180111_151508-e1515755214642.jpgIk heb geen goede voornemens. Die heb ik eigenlijk nooit. Wel doelen en plannen voor de toekomst. Dat komt omdat ik goede voornemens vaak zo negatief geformuleerd worden. “Stoppen met…” “Niet meer…” En voor mijn gevoel is dat geen goede manier om iets te bereiken. Doelen zijn vaak positiever geformuleerd. “Meer…” “Vaker…” “Beter…” Een goede formulering helpt mij mijn doelen te bereiken. Een visionboard ondersteunt mij daarbij. Hij staat op mijn nachtkastje, zodat ik er elke ochtend en avond naar kijk, en zo onbewust met mijn doelen bezig ben. In dit artikel laat ik mijn visionboard zien en vertel ik hoe ik deze heb gemaakt.

Ik heb maar twee dingen gekocht voor mijn visionboard. Beiden bij de action. Een canvas van minder dan twee euro, en een lijmstift om alles op te plakken. Van mijn moeder had ik een tijdje geleden een hele stapel Flow Magazines gekregen. Dit is een tijdschrift over mindfullness, psychologie en klein geluk. Ik vind dit een heel fijn tijdschrift om te lezen. Ook staan er vaak hele mooie illustraties in. Nog een reden waarom ik dit tijdschrift uitermate geschikt vond om te gebruiken voor mijn visionboard.

Rechts boven

20180111_151518.jpg

De rechterbovenhoek van mijn visionboard heeft een aantal grote plaatjes. Een met een gezonde maaltijd, omdat ik mijzelf er graag aan wil herinneren dat ik goed voor mijzelf en mijn lichaam moet zorgen. Een van de manieren om dat te doen is om er gezonde voeding in te stoppen.
Naast de gezonde maaltijd heb ik een paspoort geplakt. Ik heb in mijn leven nog niet heel veel landen gezien, en ik ben nog nooit buiten Europa geweest. Ik heb niet eens een paspoort. Ik wil meer landen toevoegen aan het lijstje waar ik ben geweest. Tot nu toe zijn dat Frankrijk, België, Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Kroatië. Voor zover ik mij kan herinneren dan. Ik weet van mijn ouders dat ik ook in andere landen ben geweest, Spanje en Griekenland bijvoorbeeld, maar ik was toen nog te klein om me er iets van te kunnen herinneren.
Verder is er nog grote tekst te zien in de rechter bovenhoek. CALM, Het komt wel goed en simplify your life. Ik ben best wel een stresskip en kan heel lang inzitten over kleine dingen, dus deze dingen leken mij goede mantra’s. “Simplify your life” slaat dan ook op het niet overdenken van dingen, en gewoon doen.
Verder zie je nog een bloemenprintje, dat vond ik leuke opvulling en ik hou van bloemen. Ook is er een stukje sterrenhemel te zien, omdat ik dit jaar vaker naar de sterren wil kijken en genieten van hoe klein en nietig je je dan kan voelen. Dan lijken al je problemen ineens een stuk kleiner, en dat is best een fijn gevoel.

Links Boven

20180111_151524.jpg

Wat er uitspringt in de linkerbovenhoek is een flinke, vrolijke kop thee. Dit omdat ik vaker tijd wil nemen voor mijzelf. Gewoon genieten met een lekkere kop thee op de bank en verder niks.
Ook heb ik hier een mandje met garens geplakt. Eind 2017 ben ik begonnen met haken, maar de sjaal die ik aan het maken was licht nu half af in de hoek. Het is lastiger dan ik dacht en ik vind het moeilijk om me te concentreren. Ik hoop er binnenkort weer aan te beginnen en de sjaal af te maken, voordat het te warm is om hem te dragen.
Ook staat er de tekst “De lol van minder.” Ik vind dat ik te veel spullen heb en ben dan ook al hard bezig om heel veel weg te doen. Mijn studeerkamer staat op dit moment op zijn kop omdat ik deze opnieuw aan het inrichten ben, en tegelijkertijd ben ik dan ook veel spullen aan het uitzoeken en weggooien of weggeven. Ik ben altijd erg gehecht geweest aan spullen en vind het dan ook lastig om veel weg te gooien, maar stukje bij beetje gaat het de goede kant op.
Verder zie je een plaatje met een printje met allemaal fotocamera’s er op. Ik vind fotograferen erg leuk, maar ik heb op dit moment niet eens een camera. De foto’s die ik maak, maak ik met mijn telefoon. Die kwaliteit is goed, maar niet optimaal, dus ik wil dit jaar kijken of ik me meer kan verdiepen in camera’s en fotografie.
“Spoil yourself” vind ik belangrijk omdat ik, net als vele anderen, het soms moeilijk vind mijzelf toe te staan ergens van te genieten. Dan denk ik aan alle dingen die ik nog moet doen, en de onzekerheden die er zijn, en ik vind dan ook dat ik een beetje aardiger moet zijn voor mijzelf.
Dan als laatste “Dream Big”, omdat ik mijzelf niet wil laten tegenhouden over wat er zou kunnen gebeuren als ik iets zou gaan doen. Angst voor negatief commentaar en angst om te falen, maar dat zou niet de reden moeten zijn om iets niet te doen. Als je iets graag wil, doe het dan. Beter spijt hebben van iets dat je hebt gedaan, dan dat je het nooit hebt geprobeerd.

Links onder

20180111_151528.jpg

Helemaal links onderin zie je het bloemenprintje van eerder weer, met daar overheen het woord FIT. Dit past weer bij het feit dat ik beter voor mijzelf wil zorgen. Ik wil beter in mijn vel zitten en een fitter lijf past daarbij. Dat betekent meer sporten, en gezonder eten.
Verder zie je twee planten, omdat ik dit jaar heb gemerkt hoe fijn het is om planten in huis te hebben, en er graag meer in huis wil nemen. Behalve dat ik het groen in mijn huis erg mooi vind, geeft het een fijne sfeer en zorgt het dat het gezelliger wordt in huis.
De vlinders vond ik vooral erg mooi en ik werd er vrolijk van. Niet alles op een visionboard hoeft een hele diepe betekenis te hebben. 🙂
“Minder online” vind ik belangrijk omdat ik minder tijd op electronica wil doorbrengen. Terwijl ik dit schrijf zit ik met een laptop op schoot en mijn telefoon en mijn tablet naast mij. Dit lijkt me niet bevorderlijk voor mijn productiviteit, en wil dan ook flink minderen.
Het meisje in bikini vond ik belangrijk omdat ik erg onzeker ben, en al bijna twee jaar niet in bikini heb rondgelopen. Ik droeg altijd een badpak, waar natuurlijk helemaal niks mis mee is, maar ik zou dit jaar graag weer het vertrouwen hebben om een bikini aan te trekken.
Verder wil ik dit jaar meer tijd vrij maken voor familie en vrienden, en “feel connected” paste daar voor mij erg goed bij.

Rechts onder

20180111_151533.jpg

Rechts onderin overheerst een plaatje van een meisje in de spotlight. Ik heb vanaf mei al geen toneel of theater meer gemaakt, en ik mis het heel erg. Ik zing nog wel in een band maar ik merk dat dit toch erg anders is. Er komt geen toneelspel bij kijken, maar dat is wel wat ik het liefste doe. Ik wil dit jaar dus op zoek naar een musical of theatervereniging hier in de buurt, zodat ik weer meer op het podium kan staan.
“Live mindfully” en “minder druk” horen bij elkaar. Ik wil meer in het moment leven, en meer stilstaan bij de dingen die goed en fijn zijn. Minder druk hoort daarbij, want als ik minder druk op mijzelf leg, heb ik meer rust en dus meer tijd om te genieten van het moment. Ook klein geluk hoort hier een beetje meer, omdat ik meer wil genieten van de kleine dingen.
Ook staat er een gedichtje op mijn visionboard. Deze gaat over leven in het nu, en niet wachten tot de dingen gebeuren. Neem het heft in eigen handen en doe gewoon.
Ook heb ik een plaatje van Rituals producten gepakt. Allereerst omdat ik heel erg fan ben van de producten van Rituals en als tweede omdat Rituals producten echt een manier zijn om mijzelf te verwennen en goed voor mijzelf te zorgen.

Midden

20180111_151536.jpg

Het enige plaatje dat ik nog niet besproken heb, is de Eiffeltoren in het midden. Die heeft meerdere doelen. Allereerst is dit nog een plaatje die hoort bij mijn doel om meer te reizen. Als tweede wil ik graag met mijn vriend naar Parijs, onder anderen naar Disneyland, mede omdat hij er nog nooit is geweest, en omdat ik er zelf graag voor de tweede keer naartoe wil. Als laatste wordt Parijs gezien als de stad van de liefde, en staat dit plaatje symbool voor mijn relatie. Ik wil dit jaar graag meer tijd stoppen in mijn relatie en meer genieten samen met mijn vriend.

Ik heb mijn visionboard afgewerkt met een randje roze washitape, omdat ik alleen de plaatjes er nog een beetje slordig uit vond zien. Heb jij ook doelen voor 2018? Of doe jij wel aan goede voornemens? Deel ze hieronder in de comments.

Advertenties

3 gedachtes over “2018 ♥ Mijn visionboard

  1. Rebecca

    Super leuke post om te lezen 😇 Ik ga er denk ook maar eentje maken met mijn doelen voor 2018! Eerst maar eens tijdschriften verzamelen 😉 Die van jou is goede inspiratie in ieder geval😋 Succes verder met je blog, ziet er gaaf uit

    Liked by 1 persoon

  2. Pingback: Life ♥ Januari in foto’s – Maaike van Ruijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s