Mijn favoriete series en tv-programma’s

pexels-photo-265685.jpegIk hou van series, misschien meer dan goed voor me is. Wij hebben geen tv-abonnement, maar ik heb wel een heel lief vriendinnetje van wie ik op haar Netflix mag. En tv kijk ik vooral van de publieke omroep, en dat kan live via internet of ik kijk het terug. Ik zet graag series aan als achtergrond geluid bij het koken, de afwas en andere huishoudelijke taken, maar ik vind het ook heerlijk om me in te nestelen op de bank met kleedjes en thee in een trainingsbroek en een grote trui, en uren bingen. In dit artikel deel ik mijn favorieten.

Modern FamilyModern family

Dit is zo’n serie die heerlijk is op de achtergrond. Het gaat over het leven in een familie met drie gezinnen, en alle struggles die hierbij komen kijken. Er is een gezin met twee vaders en een geadopteerd meisje uit Vietnam, een gezin met drie kinderen en de opa, die gescheiden is en getrouwd met een jongere vrouw. Dit levert natuurlijk de nodige taferelen op, welke zowel bizar als herkenbaar zijn. Er bestaat niet zoiets als de perfecte familie en deze serie laat dat perfect zien. Bij het kijken voel ik af en toe wel een hoop plaatsvervangende schaamte, maar het is een heerlijke, makkelijk wegkijkende serie die fijn is als je gewoon even stom wil lachen. Afleveringen duren ongeveer 20 minuten en zijn te vinden op Netflix.

BonesBones

Superslimme, ultrarationalistische Doktor Temperance Brennan werkt als forensisch antropoloog in een groot laboratorium. Ze werkt samen met de aantrekkelijke agent Seeley Booth van de FBI. Samen met een team van wetenschappers werken ze aan het oplossen van ingewikkelde moorden, waarbij er vaak niet meer van het lichaam over is dan de botten. Dr. Brennan onderzoekt deze om aanwijzingen te vinden over de aard van de moord. Zo krijgt ze de bijnaam Bones. Behalve de spanning van de moorden is er natuurlijk ook de nodige onderlinge spanning tussen Dr. Brennan en agent Booth. Dat is voor ons kijkers nog leuker, omdat Dr. Brennan veel subtiele signalen van de menselijke interactie niet goed door heeft. Deze serie is perfect voor een avondje op de bank. Het vereist wat aandacht, maar geen opperste concentratie en is dus fijn om een avond te vullen. Een aflevering duurt ongeveer 45 minuten.

How I met your motherHow i met your mother

Architect Ted Mosby vertelt in 9 seizoenen aan zijn twee kinderen het verhaal van zijn ontmoeting met hun moeder. De afleveringen bestaan grotendeels uit de herrineringen van Ted, afgewisseld met kleine stukjes conversatie tussen hem en zijn kinderen. In zijn datingperiode woonde Ted samen met zijn beste vriend Marshall, die een relatie heeft met Lily. Hij is ook erg goed bevriend met Barney, een rijke zakenman die om de haverklap een nieuwe scharrel heeft. Pijnlijk voor Ted, die er zijn levensdoel van heeft gemaakt om een vrouw te vinden om mee te trouwen en een gezin mee te stichten. Hij verslijt meisjes in een rap tempo, en het duurt dan ook erg lang voordat hij eindelijk zijn ware liefde vindt. Dit is, net als Modern Family, een heerlijke sit back and relax comedy. Afleveringen duren ongeveer 20 minuten.

Pretty Little LiarsPretty little liars

Dit was een serie die ik weigerde te kijken. ‘Niks voor mij’ dacht ik. Toch was ik nieuwschierig waar de hype vandaan kwam, dus besloot ik een aflevering te kijken. Een grote fout, ik was gelijk hooked en heb alle seizoenen in een maand uitgekeken. 4 vriendinnen krijgen een jaar na de verdwijning van Allison, de vijfde vriendin en ‘leider’ van hun groepje, mysterieuze berichten van een zekere A. Ze worden bedreigd en gechanteerd, en ze krijgen twee gezamelijke doelen. Uitvinden wat er met Allison is gebeurd, en wie de persoon is achter de berichtjes van A. Deze twee blijken alles met elkaar te maken te hebben. De serie is spannend en af en toe een beetje absurd, maar hij zet je absoluut op het puntje van je stoel. Afleveringen duren ongeveer 45 minuten en staan op Netflix.

Wie is de Mol?Wie is de mol

Het is weer begonnen, afgelopen zaterdag 6 januari mochten we weer beginnen met speculeren en complottheorieën. Dit programma van AVROTROS is een van de weinige programma’s die ik echt graag volg. Er wordt begonnen met tien kandidaten, onder wie een mol. De kandidaten kunnen door middel van opdrachten goed uit te voeren geld verdienen, en de mol probeert dit te voorkomen. Het is zijn doel om zo min mogelijk geld in de pot te hebben. Aan het eind van elke afleveringen maken de kandidaten een test, met twintig vragen over de mol. Degene die het minste goed heeft, ligt uit het spel. Behalve de mol, die hoeft nooit naar huis.
Ik vind dit programma zo leuk omdat niemand weet wie de mol is. Daardoor kun je als kijker helemaal opgaan in het spel, en samen met andere molloten speculeren en verdenkingen uitwisselen. Ik heb ontzettend veel zin in dit seizoen, en verdenk na de eerste aflevering vooral Stine, maar ik heb in de app ook wat punten ingezet op Olcen en Emilio.

Expeditie RobinsonExpeditie Robinson

Ook dit is een programma met een spelelement en een winnaar. In Expeditie Robinson worden een aantal Nederlanders, bekend en onbekend, op een of meerdere onbewoonde eilanden gezet, en het is de bedoeling dat zij daar overleven. Er wordt vaak begonnen in twee teams, ookwel kampen. Kamp Noord en Kamp Zuid. Deze moeten tegen elkaar strijden in proeven. Het kamp dat verliest moet een van zijn eigen teamgenoten naar huis sturen. Hierdoor ontstaan er bondgenootschappen en tactieken, maar het is nooit zeker of een plan werkt. Ongeveer halverwege het spel is de samensmelting. Dan worden alle overgebleven kandidaten samengevoegd, en vanaf dan is het ieder voor zich. De proeven zijn nu individueel, en wie er wint kan niet naar huis worden gestemd.

Ik vind vooral de onderlinge verhoudingen op de eilanden interessant. Door het weinige eten worden deze extra op scherp gezet, en dan is meer dan een maand op een onbewoond eiland met mensen die je niet zo goed kent best wel lang. Ook vind ik twitter een hele leuke toevoeging bij dit programma. Er zijn zo veel mensen die heel grappig tweeten over alles wat er gebeurt.

Heel Holland BaktHeel Holland Bakt

Ik denk dat er weinig mensen zijn die nog nooit hebben gehoord van Heel Holland Bakt. Deze Nederlandse variant van The Great British Bake-Off wordt gemaakt door Omroep MAX, en is daardoor heerlijk simpel en ook een beetje kneuterig. Gepresenteerd door Andre van Duin zit het programma vol met droge humor, en doordat het allemaal amateurbakkers zijn, zijn de kandidaten allemaal niet gewend om op tv te komen. Dat geeft een hele leuke sfeer. Natuurlijk zijn de baksels ook fantastisch mooi om naar te kijken, en het zou niet de eerste keer zijn dat ik na dit programma nog de keuken in duik, omdat ik zin heb om iets lekkers te bakken. Tegenwoordig zorgen Bas en ik dat we iets lekkers in huis halen als we Heel Holland Bakt gaan kijken, want we krijgen er zeker trek van.

Zondag met LubachZML

Dit satirische programma zorgt ervoor dat je op een luchtige manier kunt kijken naar alles wat er in Nederland en in de rest van de wereld gebeurd. Met scherpe analyses en veel humor probeert Arjen Lubach je te laten lachen en nadenken tegelijk. In de huidige maatschappij waarin nieuws snel verspreidt en mensen nog sneller meningen vormen, is het fijn om een humoristische beschouwing te krijgen van het nieuws, want ik kan toch niet de enige zijn die al die negativiteit zat is?

Natuurlijk zijn er nog veel meer series en programma’s, maar dit zijn toch echt wel mijn favorieten. Verder wil ik Game of Thrones en Atypical nog even noemen, deze vind ik ook erg leuk. Ik ben echter bij beiden niet up-to-date, dus kan ik hier geen goede mening over geven. Wat is jouw favoriete serie? Heb je aanraders, en wat vind je van de bovenstaande? Ik hoor het graag!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s