Relaties ♥ Tips van mijn (gescheiden) vriend

Een verbroken relatie, je hoopt dat het jou nooit overkomt. Waar het precies mis ging in de relatie is soms niet duidelijk, plotseling of geleidelijk aan hield men niet meer van elkaar, en na een tijdje is het op. Kun je hier iets aan doen? Hier een aantal tips op scheidingen te voorkomen, van mijn vriend die twee jaar geleden gescheiden is.

  1. Stop niet met werken voor elkaar

Dit klinkt misschien gek, maar na een tijdje wordt het heel normaal om met je partner samen te zijn. De dingen die je aan het begin van de relatie voor elkaar deed, doe je niet meer, zoals een keertje extra stofzuigen als hij of zij langskomt, of uitgebreid koken. Of zorgen dat je er extra leuk uit ziet voor de ander. Deze dingen lieten de ander zich een beetje extra speciaal voelen, dat wil je toch zo houden?

  1. Communiceer

Misschien wel het oudste relatie advies dat er is, maar zó belangrijk! Praat met elkaar, over wat je dwars zit, en over alledaagse dingen. Vertel over je dag, wat er gebeurde op school, op je werk of thuis. Vertel over dat leuke oude mannetje dat je tegenkwam in de supermarkt, of over je onhandige actie waarbij je tegen de kast aan stootte. Juist het delen van dit soort nutteloze dingen geeft je partner het idee betrokken te worden en te blijven in je leven, en zo voelt hij of zij zich gewaardeerd.
Praat ook over gewoontes van de ander die je niet prettig vindt, leg uit waarom, en wat dit met je doet. Vraag ook of de ander zich stoort aan gewoontes van jou en probeer er beiden aan te werken.

  1. Stop niet met werken voor jezelf

Een relatie heb je samen, dus je werkt ook voor elkaar, en vergeet daarbij ook jezelf niet! Je bent een spiegel van je eigen relatie, en als je niet voor jezelf wil werken, kan dat overkomen als ook niet willen werken voor de relatie. Het kazige spreekwoord is waar. “You can’t love someone else if you don’t love yourself.”

  1. Laat je hele wereld niet om je partner draaien

Ik ben het niet eens met de uitspraak dat je niet van een ander kan houden als je niet eerst van jezelf houd. De ander kan jou juist leren om van jezelf te houden. Maar wordt niet afhankelijk van zijn of haar goedkeuring en waardering. Jij bent nog steeds je eigen persoon die je eigen leven lijdt. Natuurlijk pas je je aan de ander aan, daar heb je een relatie voor, maar als je je hele leven (onbewust) in het teken stelt van het verkrijgen van goedkeuring van de ander, dan is er iets mis.

  1. Heb een taakverdeling waar jullie het beiden mee eens zijn

Als je samen woont zijn er vele taken in  huis die gedaan moeten worden. De afwas, wassen, strijken, vouwen, poetsen, schoonmaken, ramen zemen, het vuil buiten zetten en noem maar op. Het kan best zijn dat jij stofzuigen niet belangrijk vindt in het huishouden en de ander wel. Probeer het dan toch eens voor de ander te doen. Als hij of zij bij jou aan geeft dat hij het vervelend vindt dat het niet schoon is in huis, kun je daar best eens iets aan proberen te doen. Zeg vooral niet dat jij dat niet zo belangrijk vindt en het daarom niet doet, want wat is een relatie als je niks voor elkaar over hebt?

  1. Ga met elkaar mee

Of het nou een bedrijfsuitje, een kerstborrel of een familiediner is, als je als partner welkom bent, ga mee! Samen naar evenementen is gezellig en het versterkt je relatie. Samen ergens naartoe leven, je voorbereiden en er dan samen heen gaan, als stel, en met elkaar pronken, dat is toch iets heel moois?

Natuurlijk is er geen ultiem advies voor een perfecte relatie, want dé perfecte relatie bestaat niet, maar toch hoop ik dat deze tips een beetje hebben geholpen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s